GSM: 0888 666 506
     
           

Цвят на 2016-та година

 

По традиция в края на всяка календарна година сватбена агенция Бюти Пловдив, публикува

статия за цветове и дизайн на сватбените тържества и модните тенденции, които ще  господстват през следващата 2016-та година.

Официалният цвят на 2016-та година  за първи път не е един, а комбинация от два цвята- Розов кварц (Rose Quartz и ведро синъо (Serenity). През 2016-та година ще господстват приглушените тонове, които сме свикнали да виждаме в картините на Анри Матис, Франк Стела и Пикасо.

Комбинацията от двата цвята е деликатна и модерна и се получават красиви комбинации. Тази комбинация внася балансираност и спокойствие в забързаното и стресиращо ежедневие.

Розовият цвят е символ на благополучие, а синият цвят е символ на вътрешен мир, спокойствие, уют  и хармония.

 

                                                     

    

                                                               

 

Разбира се, тези цветове преливат един в друг, така, че в тази статия ще опишем и нюансите или оттенъците, които ще се използват в модните тенденции и модните колекции през пролетта, лятото и есента на 2016 година и респективно модните тенденции при дизайна и стила на сватбите и сватбените тържества, които обикновено следват тези тенденции под една или друга форма.

 

Ето и 10-те цвята, определени за нюансите на пролет-лято 2016 и комбинациите от цветове. Всички тези цветове бяха показани на ревюта в модните столици на света през втората половина на 2015 година. Комбинацията от нюанси е обединена от идеята тези нюанси да успокояват и да навяват мисли за комфорт, хармония и добро здраве.

Преливащите се меки цветове дават чувство на спокойствие, замечтаност и релакс.

Цветовете на пролет 2016 са : Rose Quartz, Peach Echo, Serenity, Snorkel Blue, Buttercup, Limpet Shell, Lilac Gray, Fiesta, Iced Coffee и Green Flash.

В тази статия ще спомена по няколко думи за всеки от тях, както и възможни комбинации, подходящи за сватбени тържества. Тук бих искала да обърна внимание, че когато се избира дизайн, цвят и стил на сватба, е необходимо да се имат в предвид редица фактори, като: сезон, тематика, основна идея на сватбата - т.е. тип, вид и тематика на сватбата.

За повече информация виж тематични сватби.

1. Розов кварц - Rose Quartz 13-1520,

Красиво, нежно  розово, което подчертава кожата както на жените, така и на мъжете. Този цвят в комбинация с бяло внася много нежност, красота и спокойствие и създава усещане за пространство. Нежно розовото напомня на момически свян и срам, също и на красив залез след топъл летен дъжд. Светлорозовият тон е разреден с млечен тон.

 

2. Прасковено - Peach Echo 16-1548

Този мек оранжев нюанс е приветлив и същевременно активен, като се съчетава отлично с бижута в розово злато. Отлично се комбинира както с бяло, така и с цвят екрю. Прасковеният цвят създава усещане за мека, прятна и уютна светлина.

 

3. Синьо-Serenity 15-3919, 

Един от нежните сини тонове на пролетта, “взет на заем ” от небето, Serenity напълно заслужава своето успокояващо име. Този цвят се получава, като се погледне небето през призрачна лилава мъгла. Много добре се комбинира с бяло и дълбоко синьo.

 

4. Дълбоко синьо- Snorkel Blue 19-4049

Дълбоко синьое морският нюанс на 2016-та, наричат го още нюанса на морската вълна или цвят на морското дъно. Този цвят е включен в списъка на класическите цветове.

 

5. Лютиче- Buttercup 12-0752, 

Лютичето е малко красиво ливадно цвете, венчелистчетата на което са обагрени в жълти нюанси.

Този цвят е изпълнен с надежда , слънчева светлина и чар. Buttercup е незаменимият жълт нюанс на топлия сезон.

Може да бъде комбиниран с цялата палитра от цветове, като им придава яркост и изразителност.

 

6. Тюркоаз- Limpet Shell 13-4810

Тюркоаза е игрив цвят. През 2016-та година тюркоазът е оцветен със седефена мъгла, което го прави по-мек и по-спокоен. Красиво син цвят с леко зелен отенък срещаме, както в кристално чистата вода на изворите, така и в цветовете на  естествени скъпоценни камъни.

 

7. Лилаво сив - Lilac Gray 16-3905

Неутралната звезда сред цветовете на пролет 2016 е Lilac Gray. Той е идеален цвят за разреждане на по-ярки цветове. Този цвят е  модерен вариант на класическото сиво, с добавени лилави оттенъци и подтонове. 

 

8. Фиеста-Fiesta 17-1564,

Този цвят дава усещане за празник и за добро настроение. Настроение в червено в комбинация с оранжеви подтонове – това е най-активният цвят на следващата пролет. Като добавим нашия празник на мартеницата, както и тенденцията  пролет в червено с лек оранжев отенък, смятамe, че този цвят ще бъде подходящ за пролетни и лeтни сватби.

 

9. Кафе с лед- Iced Coffee 15-1040

Този цвят е деликатен  млечен нюанс на кафяво. Млечния нюанс е пролетната версия на наситените  есенни цветове. С  настъпването на пролетните месеци  Кафе с лед,  заменя горещия шоколад. Кафе с лед е цвят, който стой добре в комбинация с редица цветове- бяло, екрю, ярко зелено с леко жълт подтон, така и с мек оранжев отенък.

 

10. Зелен лъч- Green Flash 15-0146, 

Яркото зелено с жълт подтон е фантастичен природен цвят, който може да бъде съчетан с почти всички останали нюанси на пролет 2016. Зелен лъч прилича на първото пролетно цвете, на зелените листа на дърво или на ароматна мента. Този цвят е чудесно допълнение към дизайна на сватбата и допълва успокоителната нотка на останалите цветове.

 

И така, изборът на цвят, тема, дизайн  и стил на сватбеното тържество е личен избор на младоженците, който може да е съобразен с модните цветове и тенденции  на годината, или да не е съобразен с тях.

Изборът е ваш!