GSM: 0888 666 506
     
           

Тема и дизайн

Всяка сватба и сватбено тържество е необходимо да имат своя концепция, която да обединява всички детайли – от сватбената покана, сватбената бутониера, сватбения букет, сватбената украса, декорацията на автомобил до сватбените аксесоари. Без тази тънка нишка между отделните елементи и без изясняване на темата и дизайна, сватбеното тържество би изглеждало незавършено и непълно. Когато се формира темата, стила и дизайна на едно сватбено тържество, трябва да се имат в предвид много фактори и елементи.

* От съществено значение при избора на тема, стил, концепция и дизайн на сватбеното тържество е вида сватба - Традиционна, етно сватба, еко сватба, интернационална. При интернационалните сватби, ако се правят в България, водещ елемент е обикновено нещо типично българско и традиционно. Например за сватбата на Силвия и Жулиен темата беше определена като сватба с аромат на маслодайна роза. Освен че маслодайната роза присъстваше в украсата на цялото тържество - декорация на ресторант, украса на арка и стойки с маслодайна роза, булчински букет от маслодайна роза, декорация на маса на младоженците с маслодайна роза, украса на сватбен автомобил, гостите на сватбеното тържество имаха възможността да пият гюлова ракия - направена от маслодайна роза. Незабравим спомен за всички тях остана мускалчето с розова вода, както и торбичка от органза запълнена с ароматни розови листенца.

* Цвят на сватбата

Най–често при формиране на темата и дизайна  на сватбеното тържество от съществено значение е цветовата гама, нюансите и комбинациите, които ще се използват за украса и декорация на сватбата. Съществен момент е и изборът на материи. Най-често използваните платове за сватбена украса са тюл, органза, сатен, дантела, тафта.

*Сезон

Сезонът е важен елемент при избора на тема и дизайн на сватбата. Всеки сезон се характеризира с различни видове цветя, аромати, плодове.

* Хоби и интереси на младоженците

На база на опита, който имаме, смятамe, че често пъти определяща роля за формиране на стила и дизайна на сватбата е хобито на булката или младоженеца. Този елемент, който е част от хобито, се промъква като невидима нишка през цялото тържество. Може да бъде включен, както в сватбената украса и декорация, така и в сватбената фото сесия. При избиране на стила на дадено тържество водеща роля имат освен хобито и интересите на булката и младоженеца. При подготовката на тържеството трябва да се спазва етапността и във всеки етап да се долавя темата и концепцията на сватбата. Не на последно място избора на тема зависи от бюджета, определен за сватбеното тържество. Избора на тема, стил, дизайн е много важен и от него зависи дадено сватбено тържество в коя графа ще бъде поставено – сватба, която е стилна, красива и запомняща се или сватба на пълно забвение. Ето за това е необходимо да се положат максимално усилия за определяне на темата, дизайна, стила и концепцията на сватбеното тържество.