GSM: 0888 666 506
     
           


Булчински букет- букет на булката, сватбен букет, букет от рози

След като са уточнени темата и дизайна на сватбата, както и модела на булчинската рокля, сякаш естествено продължение на дискусията е темата за букета на булката. Цветята винаги са били неделим елемент от брачната церемония. Смята се, че използването на букет датира още от древна Гърция. Преди да започне да се използва булчински букет, на главите на младоженците са поставяли гирлянди и венци, след това билки и в съвременния вариант-булката държи булчински букет! Булчинския букет заема много важно място в сватбения ден. Когато говорим за булчински букет, следват няколко въпроса:

* От какви цветя да бъде букета на булката?

*Как да бъде оформен и аранжиран?

*Каква форма да има?

* С какво да бъде обвит?

Класически вариант на букет за булката са розите – с всичките им разновидности и цветови комбинации - бели рози, рози цвят опал, червени рози, розови рози, рози цвят бордо. Много често булките избират за булчинския си букет червени рози. Червената роза е символ на страстна, истинска и чувствена любов. Булчинския букет често пъти е комбинация между бели и червени рози. Бялата роза е символ на искренна, красива и чиста любов. Булчинския букет освен основните цветя, също така съдържа и гипсофил, който му придава допълнителен чар, нежност и романтика. Друго цвете, което много често се използва за направа на булчински букети, е калата. Сватбен букет с кали, аранжиран в стила на сватбата показва аристократичност и красота. Последните години с много бързи темпове в сватбените аранжировки навлиза орхидеята с всичките й причудливи форми и цветове. Орхидеята изразява уважение и се смята за символ на вечната любов. Традиционно популярен и използван за сватбени букети е кралския лилиум (лилия) в разнообразни разцветки - бял, кремав, праскова, розов. Лилията е символ на целомъдрие, последователност и неприкосновеност. Лилията се смята за цвете на кралете и придава аристократизъм на сватбения букет и на самата сватба. Букета на булката най-често е комбинация от няколко вида цветя.

Букетите за сватба биват:

*Официален сватбен букет- за направата на официален булчински букет са необходими цветя с дълги дръжки. Той се комбинира много добре с по-сложни и пищни булчински рокли. Най-популярен официален булчински букет е каскадния или още букет "Водопад".Този букет е бил популярен през 19 век и до наши дни. Принцеса Даяна се омъжва за принц Чарлз с такъв букет. Той е по труден за изработка, но е красив, стилен и аристократичен. Много подходящи цветя за каскаден сватбен букет са орхидеите, калите и розите.

Традиционен сватбен букет- той е с кръгла форма и лесно се държи. Този букет е много разпространен и е предпочитан от булките поради редица предимства- удобен, красив надежден. Традиционния букет може да бъде украсен с панделки, ленти, дантела и зелени листа, гипсофил.

Букет "Бидермайер"- разпространен в Швейцария през 18 век. Състои се от специално подбрани цветя в пръстен, разположени така, че всеки пръстен да има различен цвят. Последните години този букет е много популярен. В нашия онлайн магазин , можете да се насладите на красотата на този букет. Сватбено ателие Бюти изработва букети "Бидермайер" в цветова гама по избор на клиентите.

Букет "Композиция" , "Гламелия"- това е един от най трудните за изработване букети, който се прави от различни цветя , стотици еднакви листенца , които се подреждат по определен начин.Този вид букет е елегантен и изящен. В нашия сватбен магазин ще откриете букет" гламелия" в различни цветови решения, изработени от рози, слънчогледи, гербери.

Букет "Полумесец"- Той изглежда като полумесец и може да бъде с разнообразни размери.Този вид букет за булката е подходящ за съвременни сватби и подчертава индивидуалността на булката.

Букет "Молитва"- този букет се избира от вярващи в Бог булки , които искат да подчертаят своята вяра. В основата на букета е малък молитвеник. В него се поставя цвете, на което стъблото е в молитвеника, а цвета се вижда.Този букет за булки е по - популярен на Запад.

Букет" Венец"- Този вид сватбен букет е подходящ за сватби на открито сред природата. Този букет в малки и затворени помещения изглежда твърде голям и обемен.Букет "Венец" може да бъде украсен с панделки и дантела.Стъблата и цветята са преплетени в кръг или полукръг. 

Букет"Топка"- красив сватбен букет, той представлява топка с панделки.Този букет е оригинален и практичен . той се съчетава добре с повечето модерни сватбени рокли. В нашия онлайн магазин ще откриете букет"Топка" в разнообразни цветови гами.

Букет "Балерина"- нежен букет, изработен от малки цветя и украсен тюл. Този букет е бил много популярен през 19 век.

Букет"Кошница"- Като основа на този букет служи малка красива кошница. В нея се поставят красиви цветя и зеленина.Тази кошница обикновено се използва за украса на помещението или се носи от шаферките.Този букет може да се използва за фото сесията на булката.

Букет "Скиптър"- ефектен булчински букет.Подходящ е за високи булки, с прави булчински рокли. Букета е изработен от цветя с дълги дръжки, които са стегнати с ленти или катарами. Букета може да бъде украсен с кристали.

Букет "Сноп"- Булката носи букета със сгънат лакът.Този букет е голям и ефектен и е добра алтернатива на съвременния булчински букет. Подходящ е за сватби в съвременен стил.Подходящи цветя за букет Сноп са: кала, гладиоли,  орхидей, рози с дълги дръжки.

Букет"Конус"- Цветята са разположени в специален конус.Този стил букет е подходящ за шаферки.

Букетът на булките може да съществува и под друга форма. Вие сте заредени с енергия, имате  екстравагантна къса рокля, държите на удобството и сте решили, че не желаете ръката ви да е заета с букет - ето ви едно възможно решение - просто си сложете булчинска гривна от цветя или букет за китка. Характерно за този букет, че цветята и листата са прикрепени към еластична лента.

Независимо кой букет ще изберете за вашия сватбен ден, важно е в деня на сватбата да се чувствате добре, да изживеете незабравими мигове с булчински букет-официален или не дотам официален или просто с булчинска гривна. Пред вас изложихме различни гледни точки на тема букет на булката! Най–важно е вие как чувствате темата „булчински букет”и какъв бихте искали да бъде той - каскаден или обикновен. Важно е да сте щастливи в деня на сватбата, да изберете подходящи по значение и символика цветя и през цялото време на вашия сватбен ден да носите в ръцете си своетопослание към вашия любим и да му засвидетелствате вашата искрена, силна и неподправена обич и любов.

 

Булчински букет - букет дубльор

Защо да имаме букет дубльор?

Букетът дубльор обикновено е умален и олекотен модел на булчинския букет. Оформлението и допълнителните елементи на оригиналния булчински букет и на букета дубльор са едни и същи. Букетът дубльор може да бъде от изкуствени или от естествени цветя. Когато букетът дубльор е от изкуствени цветя, момата, която го е хванала, може дълго време да му се наслаждава. Когато булката хвърля своя булчински букет, има редица недостатъци. В края на сватбения ден цветята не са достатъчно свежи. Освен това, букетът на булката се прави с пиафлора, напоена с вода и е по-тежък от обикновените букети. При хвърляне част от цветята може да се разпилеят. Ако температурите са ниски или високи, ако имате дълга фотосесия, то булчинският букет губи своя чар и на помощ идва букетът дубльор. Освен това, част от булките трудно се разделят със своя букет и предпочитат дълго време да му се наслаждават. Дотук изброихме няколко причини, поради които е необходимо всяка булка да има букет дубльор.                                                                                                                                                         В онлайн магазина на сватбена агенция Бюти ще откриете голямо разнообразие от букети дубльори - изработени ръчно и в разнообразни цветови гами и видове цветя - рози, слънчогледи, лалета, маргарити. Букетите дубльори са аранжирани със зеленина, панделки от сатен и органза, както и оформени с дантели, перли, миди, пеперуди. Ако иматете нетрадиционни идеи и виждания за Вашия букет, споделете ги, ние ще ги реализираме. Наскоро реализирахме букет „тип испански” или „ветрило” , който се оказа красив и стилен булчински букет.